TenCate Grass

Inzicht in de veiligheid van de publieke cloudomgeving

TenCate Grass

TenCate Grass kiest voor peilstok cloudomgeving

TenCate Grass, wereldleider op het gebied van kunstgrassystemen, heeft in januari 2021 de resultaten terugkregen van de Proof of Value. De Proof of Value is een initiële scan van onze dienst Cloud Insight as a Service. TenCate Grass was benieuwd naar de status van de veiligheid van de Azure omgeving. Met de Proof of Value hebben zij daar inzicht in gekregen.

Een aantal jaar geleden is TenCate Grass begonnen met het bouwen van een IT-omgeving in de publieke cloud. Zij hebben daarbij de keuze gemaakt voor Microsoft Azure. Momenteel is TenCate Grass bezig met een flinke transitie naar deze publieke cloud omgeving. Zoals Jeroen Jansen, System Engineer bij TenCate Grass, aangeeft: “We gaan van een partij die enkel bezig is met het in de lucht houden van IT, naar een partij die waarde toevoegt aan de data die verzameld wordt”.

Wederzijds vertrouwen

TenCate Grass werkt voor haar IT-omgeving al samen met PCI Nederland. PCI Nederland en Telindus hebben een goede relatie die al verder terug in de tijd gaat. Telindus en PCI hebben het onderwerp dataveiligheid uitgebreid besproken voordat Telindus aan de slag ging bij TenCate Grass. “Doordat onze partner PCI Nederland al zo’n goede relatie heeft met Telindus had ik geen zorgen over hoe Telindus met onze gegevens omgaat. Als dit niet in orde was geweest had PCI Nederland ons nooit aan Telindus gekoppeld.” geeft Jeroen Jansen aan.

Ruud Oude Maatman, cloudexpert bij Telindus, beaamt dat. “Het is belangrijk om goed om te gaan met data. Het is best spannend om een derden toegang te geven tot jouw cloudomgeving. Je moet elkaar dan kunnen vertrouwen.”.

Investering

De volledige Proof of Value heeft Jeroen Jansen maar een halve dag gekost. Zijn investering is daarbij zeer beperkt geweest. “We hebben een aantal gesprekken gehad waarin kennismaken en de situatie in kaart brengen het belangrijkste onderwerp waren”. De situatie was snel in kaart gebracht en 4 weken later kon Telindus de resultaten van de Proof of Value al delen.

Resultaten

Na deze 4 weken waren Telindus, TenCate Grass en PCI Nederland weer in gesprek gegaan en deelden we de score op cloudsecurity en de 5 concrete aanbevelingen. “Ik ben erg blij met de resultaten”, geeft Jansen aan. “Het is een bevestiging van wat we hebben staan en hoe we dat hebben opgebouwd. De uitkomst voegt waarde toe aan onze omgeving. Met de 5 aanbevelingen kunnen we direct aan de slag om de cloudsecurity te verhogen.”.

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.