Philadelphia Zorg

Philadelphia Zorg tilt digitale veiligheid naar een hoger niveau

Philadelphia Zorg

Gegevens Philadelphia optimaal beschermd met Managed DNS Security

Stichting Philadelphia Zorg ondersteunt door heel Nederland mensen met een beperking. Ruim 6300 werknemers zetten zich dagelijks in voor meer dan 7500 cliënten. Gezien de kwetsbare doelgroep is een hoge graad van beveiliging en continu inzicht in netwerkverkeer cruciaal. Zaken die door het inzetten van Managed DNS Security gerealiseerd werden.

Veel zorginstellingen gebruiken DNS van hun internetprovider. Philadelphia nam daar niet langer genoegen mee en koos voor Managed DNS Security van Telindus en Cisco. “We voelen ons verantwoordelijk voor de persoonsgegevens van onze cliënten en willen daarom de elektronische dossiers goed beschermen. Dat is eigenlijk de aanleiding geweest tot deze samenwerking. We zochten een partij die daarin gespecialiseerd is. Telindus en Cisco bleken dat te zijn”, vertelt Matt Janssens, directeur ICT en informatiebeveiliging van Philadelphia Zorg.

Een security-beleid met een goed fundament

Philadelphia is, net als elk ander bedrijf, kwetsbaar voor cyberaanvallen. Ruim 45 procent van de internetcriminelen richt zich op de zorgsector, omdat het verhandelen van dossiers en gegevens een lucratieve onderneming is. Om cyberaanvallen tegen te gaan, gaven zorginstellingen in het verleden veel geld uit de verschillende losse onderdelen en componenten van securitymaatregelen. “Maar, voor een effectief security-beleid moet je bouwen aan een fundament. Het moeten investeringen zijn die op elkaar aansluiten”, zegt Rob Blokzijl, Accountmanager Healthcare van Telindus.

Managed DNS Security als paraplu

Er is gebleken dat 99 procent van de cyberdreigingen ontstaat door mensen. Door gebruikers te misleiden en hen, bijvoorbeeld, naar een andere website te leiden, creëren hackers toegang tot het bedrijfsnetwerk. Om de medewerkers veilig gebruik te laten maken van het internet, was Philadelphia de eerste zorginstelling in Nederland die Managed DNS liet implementeren. Een logische eerste stap, volgens Michel Schaalje, directeur Security Cisco Nederland: “Met DNS kun je je beveiliging naar een hoger niveau te tillen. Het is een overkoepelende schil; zie het als een paraplu.”

Met één druk op de knop beveiligd

De oplossing van Telindus en Cisco draait in de cloud, waardoor het implementeren slechts een kwartiertje werk was. Matt Janssens: “Er zitten complexe technologieën en organisaties achter die voortdurend het internet monitoren. Toch is het een eenvoudige oplossing die je met slechts één druk op de knop kan toepassen.” Vanaf het eerste moment beschikte Philadelphia Zorg over de paraplufunctie die Managed DNS Security biedt. Daarnaast analyseert Telindus dagelijks alle threat intelligence en zetten zij de benodigde acties en controles uit.

Beveiliging naar een hoger niveau door innovatie

Medewerkers van Philadelphia kunnen vanaf moment één veilig gebruik maken van internet. Janssens is dan ook tevreden: “Het proces is prima verlopen en ik ben zeer tevreden over de effectiviteit van de implementatie. Al vanaf de eerste dag hadden we beschikking over de standaard rapportages. Ook is ons internetgedrag inzichtelijk gemaakt.” Nu de oplossing is geïmplementeerd, is het van belang om vooruit te blijven kijken. Om te blijven bouwen aan een volledige security-architectuur en de beveiliging naar een nog hoger niveau te tillen, is het van belang om continu te innoveren. Rob Blokzijl, Accountmanager Healthcare van Telindus: “Met Managed DNS Security zijn organisaties en haar medewerkers goed beschermd tegen bedreigingen die ontstaan bij het gebruik van het internet. Het gaat niet alleen om het aanschaffen van het product en laten draaien, de service eromheen maakt het verschil.” Momenteel focussen de drie partijen zich daarom op het uitbreiden en verder automatiseren van de dienstverlening.

Meer klantcases