NIS2 Readiness Scan: stap voor stap digitaal weerbaar en compliant

Zo maken wij NIS2 eenvoudig

NIS2 Readiness Scan

Op 18 oktober 2024 gaat de NIS2 (Network and Information Security directive) in. De Europese Unie heeft de NIS2 vastgesteld met als doel de cyberbeveiliging en weerbaarheid van essentiële diensten in EU-lidstaten te verbeteren. Deze richtlijn wordt momenteel naar Nederlandse wetgeving vertaald: de Cyberbeveilingswet (Cbw). Wacht niet af totdat de wet- en regelgeving volledig duidelijk is. De risico’s die organisaties en systemen lopen, zijn er nu ook al.

Kom in actie wanneer je:

  • Vestigingen of klanten hebt en wanneer je activiteiten uitvoert in de EU.
  • Risico’s loopt met informatiebeveiliging en handvatten zoekt voor professionalisering.
  • Werk wil maken van compliance, om risico’s op zaken zoals boetes en aansprakelijkheid van jouw organisatie te voorkomen.

SASE hybride werken

NIS2 Readiness Scan

Om je op weg te helpen compliant en meer cyberweerbaar te worden, hebben we de NIS2 Readiness Scan ontwikkeld. Deze scan brengt je huidige securitypositie in kaart en heeft als doel om daarna stapsgewijs aan de belangrijkste voorwaarden van NIS2 te voldoen. Binnen 2-4 weken heb jij een passend advies om effectief te gaan implementeren. Wil je eens praten met één van onze experts hierover? Plan dan een geheel vrijblijvende afspraak met Peter of Nils in, zij helpen je graag op weg!

Stap 1. Securityomgeving in kaart

Analyse van de componenten gerelateerd aan zorgplicht, meldplicht en toezicht. Denk hierbij aan risicomanagement en patchmanagement. Inzicht verkrijgen via interviews op alle niveaus van de
organisatie.

Stap 2. Gap-analyse met advies op maat

Uitvoeren van een  gap-analyse en leveren van advies op maat voor risicobeheersing en IB-management. Inzicht krijgen in de verschillen tussen de richtlijn en jouw organisatie, waaronder het niveau van ketenpartners.

Stap 3. Implementatie stappenplan

Implementatie van maatregelen en interne bewustwording. Prioriteren van de grootste risico’s en blijven voldoen aan de NIS2-richtlijn.

Stap 4. Closed loop

Ervoor zorgen dat de organisatie na de NIS2 Readiness Scan compliant is. Tijdens een ‘terugkomdag’ bieden wij een extra peilmoment rondom voortgang en bijbehorende prioriteiten om jou te helpen effectief te implementeren.

Bewezen methode

Onze experts gebruiken de door de overheid gepubliceerde NIS2/BIO (en dus ook ISO27001) mapping als startpunt van de readiness scan. BIO is de Baseline Informatiebeveiliging Overheid. Daarnaast zijn ook de theoretische en praktische ervaring van onze experts meegenomen in de readiness scan. Zo vertalen we adviezen in een efficiënte implementatie. Tevens gebruiken we actuele informatie van instanties als het Nationaal Cyber Security Center en het Digital Trust Center. Al deze componenten maken de NIS2 Readiness Scan een betrouwbare en bewezen manier om effectief toe te werken naar compliance.

NIS2 Readiness Scan aanvragen

Typ hier je bericht
Door het versturen van mijn gegevens ga ik akkoord met het privacy statement.