Effectieve implementatie van BIO (2.0) en NIS2 (Cbw) voor lokale overheidsorganisaties

Webinar

Effectieve implementatie van BIO (2.0) en NIS2 (Cbw) voor lokale overheidsorganisaties

Als lokale overheidsorganisatie ben je volgens de nieuwe Europese NIS2-richtlijn (Network and Information Systems Directive) aangemerkt als essentiële organisatie. Dit brengt strengere eisen met zich mee op het gebied van beveiligingsmaatregelen, incidentmeldingen en beveiliging van je toeleveringsketen. Daarnaast kun je periodiek of ad hoc worden onderworpen aan onafhankelijke beoordelingen. De NIS2-richtlijn wordt momenteel vertaald naar de Nederlandse Cyberbeveiligingswet (Cbw), waarin ook de BIO (2.0) wettelijk wordt verankerd. Deze veranderingen hebben grote impact op jouw organisatie. Hoe zorg je ervoor dat je hier effectief mee omgaat?

In ons webinar bieden we jou de handvatten om stap voor stap digitaal weerbaar te worden. We leggen uit wat de veranderingen betekenen en hoe je je kunt voorbereiden op de implementatie van de Cbw en BIO (2.0).

Highligts van dit webinar:

Van je beveiligingsmaatregelen tot mogelijke toezicht of verplichte audits: er komen aardig wat veranderingen aan. Je ontdekt:

  • Verhouding tussen BIO (2.0) en Cbw: Leer hoe deze wetgevingen op elkaar aansluiten en wat dit voor jouw organisatie betekent.
  • Verschillen tussen huidige BIO en BIO 2.0: Ontdek de belangrijkste wijzigingen en hoe je jouw organisatie hierop kunt voorbereiden.
  • Risicomanagement: Krijg inzicht in de juiste inrichting van je risicomanagement om aan de nieuwe eisen te voldoen.
  • Praktische stappen voor NIS2 en BIO implementatie: Start met een NIS2 readiness scan en krijg praktische tips voor een effectieve BIO implementatie.

Waarom deelnemen?
Onze missie is om NIS2, Cbw en BIO (2.0) eenvoudig voor je te maken. Telindus werkt nauw samen met lokale overheden en heeft uitgebreide ervaring in het omzetten van compliance vereisten naar praktische en effectieve oplossingen. Dit webinar biedt jou de kans om direct van experts te leren hoe je jouw organisatie kunt voorbereiden op de nieuwe wetgevingen en digitale weerbaarheid kunt versterken.

We adviseren je niet af te wachten totdat de wet- en regelgeving volledig duidelijk is, maar om nu in actie te komen. De risico’s die je als organisatie loopt, zijn er immers nu ook al. Schrijf je nu in en zorg dat je klaar bent voor de toekomst.

Datum: dinsdag 9 juli 2024 van 11.00 tot 11.30 uur
Sprekers: Peter van der Ploeg, Senior Business IT & Security Consultant bij Telindus en Nils Kwakman, Business Security Consultant bij Telindus

Peter van der Ploeg      Nils Kwakman

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.