Telindus ontvangt de Cisco Security Partner of the Year Award voor Nederland én de Noordelijke Regio.

Telindus heeft succes met volledige Managed Security Service op basis van Cisco-architectuur

Telindus ontvangt de Cisco Security Partner of the Year Award voor Nederland én de Noordelijke Regio.

Utrecht, 8 November 2023 – Telindus heeft recentelijk twee prestigieuze onderscheidingen ontvangen van Cisco. Op 12 oktober werd Telindus tijdens de Nederlandse Cisco Partner Awards ceremonie bekroond met de felbegeerde titel ‘Cisco Security Partner of the Year’. Bovendien mocht het bedrijf gisteren op het Cisco Partner Summit in Amerika de ‘Cisco Security Partner Award North in ontvangst nemen.

Telindus heeft volgens Cisco jaar na jaar een indrukwekkende toewijding aan security getoond en heeft het afgelopen jaar, dat loopt van augustus 2022 tot augustus 2023, triple-digit groei laten zien. Dit heeft bijgedragen aan de erkenning in de vorm van deze award, die jaarlijks wordt uitgereikt aan partners die zich hebben onderscheiden in de samenwerking met Cisco en de toepassing van Cisco-technologie.

Secure Access Service Edge

Het succes van Telindus op het gebied van secure infrastructure in het Cisco domein is op verschillende pijlers gestoeld. In de eerste plaats gaat het om het vermarkten van SASE, Secure Access Service Edge. Telindus is in 2022 door Cisco benoemd tot SASE Lighthouse Partner, op basis waarvan de strategische IT-partner volledige ondersteuning krijgt om de SASE-propositie verder uit te breiden en succesvol in de markt te zetten. SASE combineert networking en security functies in de cloud voor naadloze, veilige toegang tot toepassingen, ongeacht tijd of plaats. Dit alles wordt aangeboden als één gecombineerde en geïntegreerde clouddienst. Momenteel rolt Telindus deze dienstverlening onder andere uit bij de provincie Flevoland.

Extended Detection en Response

Een tweede pijler houdt verband met het Extended Detection en Response (XDR) platform van Cisco. Telindus past XDR toe om data te verzamelen en analyseren over e-mail, end-points, servers, cloudworkloads en netwerken heen. Hierdoor krijgen organisaties inzicht en context in geavanceerde bedreigingen, die vervolgens kunnen worden geanalyseerd, geprioriteerd en verholpen om gegevensverlies en beveiligingsinbreuken te voorkomen. Met deze holistische benadering van security werkt Telindus toe naar een complete secure infrastructure en dit concept slaat aan in de markt.

Security Automation, Orchestration en Response

De derde pijler onder de succesvolle securitypropositie heeft te maken met de wens – en inmiddels ook de noodzaak – om securitymaatregelen te automatiseren. Met oplossingen uit de SOAR-stack (Security Automation, Orchestration en Response) kunnen organisaties de efficiëntie verbeteren door handmatige taken te elimineren, incidenten sneller te addresseren en betere samenwerking tussen beveiligingsteams mogelijk te maken. Op de manier blijft de complexiteit rondom cybersecurity beheersbaar.

In een begeleidend juryrapport meldt Cisco: “Telindus heeft het afgelopen jaar een volledige Managed Security Service opgebouwd op basis van Cisco-architectuur, inclusief firewalls, e-mailbeveiliging en bescherming van end points. Bovendien neemt Telindus het voortouw met haar Security Maturity Assessments Service, wat heeft geresulteerd in de verbetering van onze gezamenlijke positionering op het gebied van security-oplossingen.”

Intensieve samenwerking met Cisco

Jeroen Hentschke, Proposition Lead Security bij Telindus, is trots op de toekenning van Cisco Security Partner of the Year award. “De samenwerking met Cisco is intensief en gebaseerd op wederzijds respect voor elkaars kennis en ervaring op het gebied van security. We trekken echt samen op om organisaties, en daarmee de samenleving, digitaal weerbaarder te maken. We hebben met de Cisco-oplossingen de afgelopen tijd mooie projecten gerealiseerd, waaronder bij Rijkswaterstaat en SSC-ICT. Relatief nieuwe concepten als SASE, XDR en SOAR brengen we in de praktijk en ik ben blij dat onze inspanningen op dit vlak door Cisco worden erkend.”

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.