Telindus gaat Lely ondersteunen met het optimaliseren van de Microsoft Azure-omgeving

Nieuws

Lely optimaliseert public cloud omgeving met Cloud Insight as a Service

21 december 2021

Strategisch IT-partner Telindus gaat Lely, internationaal leverancier van innovatieve oplossingen in de agrisector, ondersteunen met het optimaliseren van de Microsoft Azure-omgeving. Lely zet de public cloud onder andere in om software en services te ontwikkelen voor klanten. Telindus gebruikt zijn eigen dienst Cloud Insight as a Service om de Azure-omgeving structureel te verbeteren door te monitoren, analyseren en te helpen bij implementatie van aanbevelingen opdat performance en capaciteit naar een nog hoger niveau worden getild. Zo kan Lely haar resources volledig inzetten op veilige productontwikkeling.

Public cloud voor ‘smart farming’

Agrarisch ondernemers zetten in toenemende mate data in om hun bedrijfsvoering te verbeteren, efficiënter te werken en slimmere beslissingen te nemen. Het internationale familiebedrijf Lely levert al decennialang innovatieve oplossingen en ontwikkelt continu aan haar smart farming software waarmee agrarische ondernemers eenvoudig analyses kunnen doen om bijvoorbeeld hun veestapel in de gaten te houden en productiviteit te verhogen. Lely beschikt over een omvangrijk team ontwikkelaars dat deze oplossingen als Software as a Service oplevert en in abonnementsvorm aanbiedt. Dit gebeurt met name in de public cloud van Microsoft Azure.

Cloud Insight as a Service: garantie op performance en stabiliteit

De uitdaging waar Lely voor staat, is een ontwikkelomgeving te realiseren die stabiel en betrouwbaar is. Het gaat immers om het bieden van essentiële services aan klanten, dus dan wil je 100 procent uptime hebben. Lely klopte aan bij een gespecialiseerde externe partner, Telindus, dat met Cloud Insight as a Service een oplossing biedt. Edwin Kouwenhoven, Manager Enterprise Cloud & Digital Operations bij Lely: “We willen verzekerd zijn van kennis en ervaring als het gaat om stabiliteit en performance in de public cloud, en dan met name Microsoft Azure. Door met een ervaren partij als Telindus samen te werken, kunnen wij ons volledig richten op veilige productontwikkeling, terwijl we verzekerd zijn van een succesvolle operatie. We vinden het tevens belangrijk dat externe experts onze verrichtingen beoordelen en ons continu scherp houden met gedegen analyses en advies. Dat is exact wat we met Cloud Insight as a Service beogen.”

Agile manier van werken

De keuze voor Cloud Insight as a Service van Telindus is ingegeven door de opzet van deze dienstverlening. “Telindus hanteert een zeer breed palet van normen en certificeringen bij het monitoren van de prestaties in de cloud. Daarnaast past de flexibiliteit die hoort bij het Cloud Insight as a Service model goed bij de agile manier van werken van Lely”, vervolgt Kouwenhoven.

Gemoedsrust in de cloud

Jos Vulto, Solutions Architect Smart Infra Cloud bij Telindus, spreekt van een waardevolle samenwerking met Lely. “Je ziet dat de focus bij Lely ligt op de ontwikkeling van innovatieve technologische oplossingen. Lely kiest bewust voor Microsoft Azure als ontwikkelomgeving. Performance en stabiliteit hebben hierbij een hoge prioriteit. Onze dienst monitort de verrichtingen van Lely in de public cloud en we komen vervolgens continu met een gericht adviezen om prestaties verder te verbeteren. Telindus biedt zo gemoedsrust in de cloud en legt de basis voor een betrouwbare en stabiele cloudomgeving, waarmee Lely zijn klanten optimaal kan bedienen.”

Over Telindus

Telindus is dé partner van de flexibele organisatie van de toekomst. In een tijd waarin organisaties zoeken naar zekerheid en stabiliteit legt Telindus met de juiste IT-infrastructuur hiervoor het fundament. Met dit fundament verwijder je als organisatie de obstakels die wendbaarheid en innovatie in de weg staan. Zo is het mogelijk invulling te geven aan de doelstellingen en ambities van jouw organisatie, als het gaat om people, process, planet en technology. Telindus bouwt de optimale IT-infrastructuur op uit drie componenten: networking & connectivity, cloud & datacenter, en cybersecurity. Een toekomstbestendig netwerk groeit mee met de ambities van de organisatie. Optimale integratie van je IT-landschap met de cloud ondersteunt de business van morgen. En met security leg je de basis voor een succesvolle bedrijfsvoering, zonder concessies te doen aan de user experience. Dit zijn de drie pijlers onder de organisatie van de toekomst.

Telindus is in ruim 30 jaar uitgegroeid tot een expert in de IT-infrastructuur en dat heeft geresulteerd in een aansprekend trackrecord in de industrie, zakelijke en financiële dienstverlening, de zorg, overheid en in het onderwijs. De unieke, integrale benadering van networking, cloud en security van Telindus maakt het mogelijk dat organisaties excelleren en accelereren, ook nu de uitdagingen groot zijn. Telindus kan daarbij terugvallen op een breed netwerk van strategische partners die geavanceerde oplossingen bieden. Telindus is onderdeel van Proximus.

Voor meer informatie bezoek www.telindus.nl of volg Telindus via Twitter en LinkedIn.

“Telindus hanteert een zeer breed palet van normen en certificeringen bij het monitoren van de prestaties in de cloud. Daarnaast past de flexibiliteit die hoort bij het Cloud Insight as a Service model goed bij de agile manier van werken van Lely”

Edwin Kouwenhoven, Manager Enterprise Cloud & Digital Operations bij Lely