IGM Resins

IGM Resins benut nieuwe kansen met Managed SD-WAN

IGM Resins

IGM Resins benut nieuwe kansen met Managed SD-WAN

IGM Resins wordt wereldwijd erkend als een specialist in de ontwikkeling, productie en levering van producten en technische diensten aan de wereldwijde UV-inkt- en coatingindustrie. Het concern zorgt voor de productie en distributie van een breed scala aan grondstoffen voor de UV-uitharding. IGM Resins biedt technische applicatieondersteuning, productontwikkeling en oplossingen op maat. Het hoofdkantoor staat in Waalwijk; verder zijn er vestigingen in onder andere China, Brazilië, Italië en de VS. Om alle vestigingen met elkaar te verbinden via een hoogwaardig WAN heeft IGM Resins een Managed SD-WAN overeenkomst gesloten met Telindus.

Netwerkapparatuur aan vervanging toe

IGM Resins is meer dan 20 jaar actief en ooit begonnen als eenmanszaak in de chemie. Het bedrijf is gegroeid en het productportfolio is fors uitgebreid. De mogelijkheden op het gebied van R&D, productontwikkeling en productie worden uitgebreid om klanten beter van dienst te zijn. Dit gebeurt op verschillende locaties, zoals in China, Italië en de VS met ongeveer 900 medewerkers. Het bedrijf heeft een stevige groeiambitie geformuleerd. Om dit te realiseren is op vele aspecten van de bedrijfsvoering een professionaliseringsslag ingezet, ook op het gebied van IT.

Anco Hoekstra is hier als Global IT Director voor verantwoordelijk. Hij constateerde dat door de snelle groei van de onderneming een wildgroei aan hardware en software was ontstaan. Vooral de netwerkapparatuur was verouderd en dringend aan vervanging toe. Anco Hoekstra: “De operaties in de VS en Europa waren wel met elkaar verbonden, maar het bleek lastig om nauw samen te werken met China. Skype for Business was bijvoorbeeld niet mogelijk en het consolideren van financiële verslaglegging, wat in Waalwijk gebeurt, was een uitdaging. Bovendien lagen er serieuze security issues. We werken met gepatenteerde producten en investeren veel in R&D. Dit mag niet in verkeerde handen vallen.”

Een wereldwijd WAN-netwerk

Hoekstra analyseerde de IT-infrastructuur, -organisatie, het applicatieportfolio en de IT-behoeften en formuleerde een IT-roadmap. De conclusie was dat het vernieuwen en aanleggen van een wereldwijd WAN prioriteit had. Hiermee leg je immers de basis voor stabiliteit en veiligheid van bedrijfsapplicaties als SAP S4/HANA, dat wereldwijd wordt uitgerold. Hoekstra wist ook dat hij met zijn beperkte, in de zin van kleine, IT-afdeling niet in staat zou zijn zelf een dergelijk global WAN te kunnen monitoren en beheren. In samenwerking met Telindus kwam Hoekstra tot de conclusie dat een Managed SD-WAN oplossing bij uitstek geschikt is voor IGM Resins met zijn hoge netwerkeisen en zijn verspreide locaties.

SD-WAN is flexibel en wendbaar

Software Defined Wide Area Networking (SD-WAN) is de connectivity-oplossing van de toekomst. SD-WAN staat voor orchestration en automatisering, waarbij wordt ingehaakt op de trend van software defined en de beheerinspanning drastisch afneemt. Met SD-WAN worden routers vanuit één centraal punt ‘ingeregeld’ in plaats van elk afzonderlijk. Dit scheelt in de kosten omdat de hoeveelheid werk afneemt. Minder handelingen verrichten betekent ook minder kans op fouten waardoor er minder mis kan gaan op het gebied van security. “Wat voor ons van groot belang is, is dat we met SD-WAN in staat zijn nieuwe vestigingen snel aan te sluiten. Overnames, die onderdeel zijn van onze groeistrategie, kunnen we dan snel integreren in onze organisatie. Tevens kan het netwerk heel eenvoudig 24×7 gemonitord worden. En ten slotte zullen we veel profijt hebben van de mogelijkheid prioritering aan te brengen in applicaties en dataverkeer. Zo zijn we ervan verzekerd dat primaire business processen worden ondersteund en dat we kunnen rekenen op stabiliteit, performance en security. Het feit dat Telindus SD-WAN levert als een managed service, maakt voor IGM Resins het plaatje compleet.”

Door outsourcing kan IGM Resins focusses op de primaire processen

Anco Hoekstra prijst de samenwerking met Telindus. “Telindus doet wat het belooft en is echt een partner, die meedenkt en die zich proactief en flexibel opstelt. Door het beheer van het SD-WAN bij Telindus neer te leggen, kunnen wij ons richten op onze primaire processen. We worden geheel ontzorgd. Goed voorbeeld is het defect aan een kabeltje in onze faciliteit in Brazilië; dat had Telindus al opgemerkt voordat er problemen konden ontstaan. Met deze Managed SD-WAN oplossing van Telindus zijn wij in staat op een verantwoorde en veilige manier onze groei te realiseren, waarbij we als organisatie flexibel en wendbaar blijven”, concludeert Hoekstra.

“Met de Managed SD-WAN oplossing van Telindus zijn wij in staat op een verantwoorde en veilige manier onze groei te realiseren, waarbij we als organisatie flexibel en wendbaar blijven.”


IGM Resins