Blog

Weg met techneuten! Lang leve analisten! De evolutie van services

26 sep 2019

Recent was ik op uitnodiging van onze partner Netapp bij Amazon Web Services in Amsterdam. De presentatie ging over de toekomst van IT-services. In deze blog vertel ik u graag meer daarover en over de evolutie van services.

Frank Teegelbeckers door Frank Teegelbeckers

IT-services door de tijd heen

Al lange tijd leveren service providers hardware services aan organisaties. Bij service provider en system integrator Telindus gaan we verder. We leveren nieuwe platforms werkend op, en integreren ze non-disruptief in bestaande IT-infrastructuren. Aanvullend op de standaard fabrieksgarantie van onze vendoren bij defecte onderdelen, vervangen we haperende componenten 24×7 proactief. Met behulp van conventionele hardware redudantie en moderne software-defined technieken voor fouttolerantie, realiseren we zo Non Disruptive Operations.

Recenter leveren we ook software services zoals nieuwe installaties en upgrades van applicaties voor bedrijfskritische productiedata, backup en archivering. We analyseren systeemprestaties en workloads, en we lossen software conflicten op, zonodig met DevOps. Verder leveren we platform- en databeheer, ofwel managed services, met name Information Security en Data Availability Services. Zo ontzorgen we onze klanten en optimaliseren we performance, uptime en compliance.

Tegenwoordig bewaren veel organisaties relatief steeds meer data in de cloud en steeds minder data lokaal binnen on-premise datacenters. Deze trend impliceert dat conventionele hardware en software services zoals hierboven minder relevant worden. Waarom immers investeren in nieuwe platforms, support of out-tasking van on-premise databeheer, als steeds meer data toch naar de cloud gaat?

Public clouds vs datacenters grafiek

Gelukkig is de toekomst niet zo somber. Integendeel, de gestage relatieve datagroei in de cloud gaat samen met exponentiƫle absolute datagroei wereldwijd. Lang verhaal kort, prognoses van marktonderzoeksbureaus Gartner, Forbes en met name IDC duiden op absolute datagroei zowel in public cloud, als ook binnen on-premise datacenters, ofwel private cloud.

Grafiek global datasphere

Conventionele hardware en software services relevanter

Het goede nieuws is dus dat conventionele hardware en software services, managed of unmanaged, in de nabije toekomst nog relevanter worden. En het wordt nog beter. De trend van datagroei in de hybrid cloud opent deuren voor een nieuwere vorm van dienstverlening, namelijk Business Intelligence Services. BIS helpt u met name om kosten te besparen in de cloud, maximaal rendement te halen uit uw data, en om security aan te scherpen. Hoe? Het korte antwoord, met Splunk en AI. Voor een vollediger antwoord toegespitst op uw specifieke situatie, kunt u altijd een afspraak maken. Samenwerkende consultants van Telindus, Davinsi Labs, Codit en Umbrio kunnen u als geen ander verder op weg helpen naar kostenbesparing in cloud, naar minder risico op dure datalekken, en naar meer rendement uit uw data. Data is het nieuwe olie.

Geïnteresseerd?

Frank Teegelbeckers
Neem contact op met onze specialist Frank Teegelbeckers

Frank Teegelbeckers is tien jaar Datacenter Engineer bij Telindus Technical Operations. Daarvoor was hij drie jaar werkzaam als Storage Engineer bij NetApp en vijf jaar als Server en Netwerk Engineer bij HP. Frank kenmerkt zich door zijn pragmatische benadering van acute verstoringen en door zijn systematische aanpak van terugkerende technisch-operationele problemen. Hij heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in performance optimalisatie, virtualisatie en software defined storage. Frank is geboren en getogen in een Limburgs dorpje, getrouwd met een Moskovita, vader van een puberende dochter, en houdt verder van reizen, tuinieren en barbecueƫn met vrienden en familie.

geen reacties
Plaats een reactie