Security: waar moet ik beginnen?

Je hebt binnen jouw organisatie de belangrijke taak ervoor te zorgen dat alle securitymaatregelen de integriteit, vertrouwelijkheid en beschikbaarheid van informatie waarborgen. Dat is nog niet zo eenvoudig! Hoe zorg je ervoor dat je controle krijgt over je security? Security begint met het in kaart brengen van de kwetsbaarheden, gerelateerd aan de impact die deze hebben voor jouw organisatie. Vervolgens bepaal je de prioriteiten en plaats je maatregelen in een tijdlijn. Dan volgt de implementatie van de oplossingen en zorg je ervoor dat deze beheerd en beheerst worden. En om te toetsen of je security-oplossingen effectief zijn, begin je de cyclus opnieuw.

Onderzoeksrapport: Security steeds hoger op de agenda (2019)

Dit onderzoek, onder 294 IT-beslissers, geeft weer hoe organisaties tegen de risico’s van security aankijken, welke maatregelen zij hebben genomen, welke angsten zij hebben en in welke mate zij hun zaken op orde denken te hebben. De uitkomsten verschillen soms behoorlijk per sector.

Tevens wordt er gesproken over het outsourcen van security. Zo vindt bijvoorbeeld slechts 16 procent van de organisaties het niet noodzakelijk om security (gedeeltelijk) uit te besteden om mee te komen in de huidige digitale transformatie. En zo leverde het onderzoek nog meer interessante inzichten op!

"Security vereist toewijding en verankering. De praktijk leert dat een toegewijde, goed opgeleide security-functionaris essentieel is."

Whitepaper: Is uitbesteden van security keihard nodig?

De ontwikkelingen op het gebied van security en cyberdreigingen zijn niet meer bij te benen. Internetcriminaliteit is hot en criminelen worden steeds sluwer. Bedrijven moeten hun infrastructuur daarom 24/7 in de gaten houden en op de hoogte blijven van de nieuwste dreigingen, securitymaatregelen en wet- en regelgeving.

Lukt jouw organisatie dat?

Topicus bedient klant met optimaal beveiligde webapplicaties

Topicus Healthcare ontwikkelt webapplicaties die hun eindgebruikers in staat stellen op een veilige manier informatie uit te wisselen. Topicus was op zoek naar een partnership. Een ervaren security-partner die 24x7 beschikbaar is en adviseert als het gaat om innovaties.

lees het verhaal

Security diensten

Het implementeren van adequate security-oplossingen is cruciaal voor de continuïteit van jouw business. Om deze oplossingen optimaal te laten functioneren is goed beheer noodzakelijk. Wij nemen deze zorg uit handen. Alle security-oplossingen die we implementeren, kunnen we namelijk ook beheren.

alle diensten