Provincie Flevoland gunt ‘veilige connectiviteit en toegang’ aan Telindus

Telindus heeft de aanbesteding van de provincie Flevoland gewonnen voor het leveren van managed services op het gebied van connectiviteit en security

Provincie Flevoland gunt ‘veilige connectiviteit en toegang’ aan Telindus

Utrecht, 13 december 2022 – Telindus heeft de aanbesteding van de provincie Flevoland gewonnen voor het leveren van managed services op het gebied van connectiviteit en security. Het contract heeft een maximale looptijd van tien jaar, inclusief verlengingen, en heeft een omvang van vier miljoen euro. Hiermee kan de provincie Flevoland vertrouwen op de kennis en ervaring van Telindus, die binnen deze samenwerking als een strategische partner fungeert.

De provincie Flevoland wil meebewegen met de samenleving. Daarom streeft ze naar een IT-omgeving die zorgt voor flexibiliteit en wendbaarheid enerzijds en optimale beveiliging anderzijds. Voordelen zijn een optimale beveiliging en het ondersteunen van thema’s die belangrijk zijn voor de provincie. Dit zijn ‘tijd- en plaatsbewust werken’, datagedreven, op feiten gebaseerd en opgavegericht werken’ en ‘digitale weerbaarheid’. Dit helpt de provincie bij:

  • Het verbeteren van de cloudstrategie.
  • Het bieden van een beter inzicht in en gebruik van IT-resources.
  • Het verhogen van de efficiency.
  • Het ondersteunen van de compliance en wettelijke verplichtingen.
  • Het vereenvoudigen van de security-architectuur.

Daarnaast staat de provincie voor de uitdaging een optimale dienstverlening richting andere overheden, kennisinstituten, partners en bedrijfsleven te realiseren.

Regiefunctie

Voor de provincie Flevoland is de samenwerking met Telindus erg belangrijk om de ICT organisatie door te laten groeien naar een meer flexibele en meer wendbare regieorganisatie. Voor de dienst connectiviteit en veilige toegang is de volledige operationele verantwoordelijkheid bij Telindus belegd. Telindus werkt hierbij nauw samen met Eurofiber. Door de snelheid waarmee technologische veranderingen optreden en de transitie naar cloudoplossingen neemt de complexiteit van het IT-landschap alleen maar toe. Diverse onderdelen van het IT-landschap zijn of moesten gemoderniseerd dan ook worden. Hiervoor is veel kennis nodig die Telindus beschikbaar heeft.

Cloud, security en connectiviteit

Het aanbod van Telindus sluit naadloos aan op de behoefte van de provincie, met een sterke focus op managed services en de integrale benadering van cloud, security en connectiviteit. Mede door deze focus en de jarenlange ervaring heeft Telindus deze aanbesteding gewonnen. Volgens de overeenkomst wordt er toegewerkt naar een volledig geautomatiseerd netwerk- en servicemanagement met hoogwaardige verbinding op basis van glasvezel en managed software defined wide area netwerken (SD-WAN). Dit wordt voorzien van een reeks managed security services, waarbij gebruik wordt gemaakt van het Secure Access Service Edge (SASE) portfolio van Telindus.

Rigina Christiaans, CIO bij de provincie Flevoland: “We hebben in Telindus een IT-partner gevonden met wie wij samen de digitale weg naar de toekomst uitstippelen en vormgeven. We zijn ervan overtuigd dat Telindus ons met haar proactieve houding en focus op resultaat en innovatie scherp houdt. We werken toe naar een infrastructuur die veilige samenwerking binnen en buiten de organisatie faciliteert en die de provincie Flevoland in staat stelt snel en flexibel te veranderen.”

Robin Goudappel, Director Go to Market: “We zijn erg blij dat de provincie Flevoland voor Telindus heeft gekozen voor het leveren van SASE. Dit betreft een mooie uitbreiding van de diensten die we al leveren. Dit laat duidelijk zien dat de provincie zeer goed begrijpt hoe zij adequaat kan inspelen op de dynamische behoeften van haar gebruikers, waarbij kwaliteit en veiligheid gewaarborgd zijn. Binnen de reeks afspraken die we hebben gemaakt, komen verschillende van onze kernkwaliteiten naar voren. Zo leveren we alle oplossingen als één managed service, waarmee we de provincie geheel ontzorgen. Daarnaast zetten we onze experts en nieuwste technologie op deze manier het meest effectief in. En ten slotte werken we samen met de provincie Flevoland als een volwaardig, strategisch partner. We kijken dan ook enorm uit naar een fijne en langdurige samenwerking om de ambities van de provincie waar te maken.”

Over Telindus
Telindus is de autonome specialist in slimme en veilige IT-platforms. Een platform dat de business versnelt, versterkt en laat groeien. Een veilige, innovatieve en betrouwbare motor die snel schakelt om te kunnen reageren op de continue druk vanuit de business en de markt. Telindus begrijpt de digitale transformatie en zet deze kennis om in platforms en services voor de meest uitdagende klanten. Platforms gebaseerd op gefundeerd advies en gebouwd en beheerd door gekwalificeerde experts. Telindus werkt al ruim 30 jaar met de beste leveranciers en nieuwste technieken en investeert continu in innovaties. Van on-premise oplossingen tot hybride cloud-omgevingen en IT as a Service, Telindus zorgt ervoor dat bedrijven excelleren en accelereren.

Telindus heeft strategische partnerships met belangrijke virtualisatie-, netwerk-, storage-, backup-, telecom- en securityleveranciers. Daarnaast beschikt de organisatie over een geavanceerd Inspiration Center, waar innovatie centraal staat en de nieuwste technologieën live gedemonstreerd worden.

Voor meer informatie bezoek telindus.nl of volg Telindus via Twitter en LinkedIn.

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.