Hoe laat ik mijn applicatie draaien?

Cloud variaties

Cloud variaties

De cloud is een containerbegrip geworden, wat geen recht doet aan de veelzijdigheid van de verschillende toepassingen en verschijningsvormen van cloudtechnologie. Denk alleen al aan de vele soorten ‘As-a-Service’ die inmiddels in de markt geïntroduceerd zijn, waarvan Software as a Service (SaaS) en Infrastructure as a Service (IaaS) de meeste bekendheid genieten. Vervolgens kennen we ook nog verschillende variaties in het type hosting: public en private cloud, die beide hun voor- en nadelen hebben. Het is dan ook heel goed denkbaar dat organisaties niet over ‘één cloud’ beschikken. In de loop der tijd is er bewust of onbewust een omgeving ontstaan die bestaat uit vele verschillende cloud-varianten.

Definitie van cloud

Hoewel cloud al lang niet meer nieuw is, biedt het nog altijd ruimte voor verschillende interpretaties. Onze definitie van cloud is dat het een verzameling van infrastructuren is die voor de klant één geheel vormen en waarin voor iedere workload of dienst een eigen optimale plek is. Private, public of hybride, het moet niet uitmaken waar het draait, als het maar aan de gestelde eisen voldoet.

IT-beslissers zijn het met elkaar eens dat schaalbaarheid en snelheid in het datacenter belangrijke vereisten zijn voor de dienstverlening. Daarnaast realiseren zij zich dat niet alle IT-diensten een eigen dedicated omgeving nodig hebben, maar dat dit per dienst kan verschillen. Deze resultaten sluiten mooi aan bij het IT as a Service model, waarin een snelle dienstverlening en de klant centraal staan.

Hoe laat jij je applicatie draaien?

Datacenter

Veel bedrijven kiezen ervoor om hun IT-infrastructuur te migreren naar een datacenter. De redenen hiervoor zijn betrouwbaarheid en risk-management. Of dit voor jou ook de beste oplossing is kunnen we samen bepalen. Neem daarvoor contact op via het formulier aan de rechterkant van deze pagina.

Private cloud

Ondanks dat public cloud grond wint, blijven veel bedrijven een aantal van hun applicaties in stand houden binnen de eigen datacenteromgeving. Zij willen bedrijfskritische applicaties liever op eigen locatie houden. Als dit voor jouw organisatie ook belangrijk is, is een private of hybrid cloud misschien wel de oplossing.

Hybrid cloud

Wil je het gemak van de public cloud naar je eigen on-premises IT-omgeving brengen? In dat geval is hybrid cloud de way-to-go. Je wilt af van de forse beheerlast en je wilt er zeker van zijn dat je de juiste kennis in huis hebt om het diverse en hybride IT-landschap veilig en flexibel te houden. In zo’n omgeving bereik je de perfecte ondersteuning voor de business van morgen, door optimale integratie van je huidige IT met de cloud. Legacy-systemen on-premises en multicloud-omgevingen werken naadloos met elkaar samen.

Public cloud

Public cloud is populair en Gartner verwacht dat het de populariteit de komende jaren alleen maar toe zal nemen. Een groot voordeel van public cloud is de capaciteit. Deze is aan te passen naar het gebruik, en daarna is het mogelijk om weer terug te schalen. Dit zorgt tevens voor uitgestelde uitgaven: je hoeft geen grote investering te doen voor een groot datacenter waar jij jouw maximale capaciteit in kwijt kunt. Wil je mee in deze trend? Lees hier dan meer over public cloud.

Cloud Management as a Service

Het maakt jou niet uit waar jouw applicatie draait: als het maar tot in de puntjes geregeld is. Met onze nieuwe dienst Cloud Management as a Service wordt de operatie van de benodigde cloud volledig verzorgd door Telindus. Zo kun jij genieten van de voordelen van cloud, zonder je zorgen te hoeven maken over de nadelen. Lees meer over cloud management as a service.

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.