Inzicht in de cloud

Maak kennis met de voordelen van het cloud assessment

Cloud assessment

Om snel in te kunnen spelen op de veranderende vraag van de organisatie en de markt is het essentieel dat je de balans vindt tussen je bestaande IT-omgeving en de mogelijkheden die de cloud biedt. Een strategie voor een cloud infrastructuur begint met inzicht. De moeilijkste factor bij het plannen van cloud migraties is het verkrijgen van een nauwkeurig beeld van de huidige on-premises omgevingen. En deze is essentieel om succesvol te zijn. Immers, de cloud technologie werkt pas wanneer deze is afgestemd op de businessdoelstellingen en goed en secure geïntegreerd met de bestaande omgeving.

Cloud assessment als basis voor je cloud strategie

Zonder plan geen oplossing. Een plan brengt je van de huidige naar de gewenste situatie. Aan de hand van een cloud assessment bepaal je de business doelstellingen, architectuurprincipes en welke resources je nodig hebt om de doelen te realiseren. Je brengt hiermee de huidige situatie haarscherp in beeld. Dit geeft je de nodige handvatten om de bestaande IT-infrastructuur in kaart te brengen en de migratie naar de cloud te realiseren, met respect voor traditionele systemen.

Een cloud assessment iets voor mijn organisatie?

Het cloud assessment is maatwerk en betrekt vertegenwoordigers van de IT-afdeling, de directie en de business. Als resultaat ontvang je een advies over de cloud readyness en volwassenheid van de organisatie en hoe een mogelijke strategie eruit kan zien.

Meer weten over de mogelijkheden en voordelen van het cloud assement voor jouw organisatie? Vraag vrijblijvend een advies aan via het formulier aan de rechterkant van deze pagina.

Onderzoek van Gartner (2019) wijst uit dat organisaties met een cloudstrategie aantoonbaar beter gebruik maken van de cloud.


Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.