Joris Leupen aangesteld als Managing Director bij Telindus Nederland

21 mrt 2019

Telindus heeft Joris Leupen (40) benoemd tot Managing Director. In zijn nieuwe functie binnen Telindus zal Leupen zich onder andere richten op de verdere transformatie van de organisatie naar een end-to-end IT-dienstverlener. Zijn doel is om als dienstverlener nog dichter bij de uitdagingen van de business van de klant te gaan staan, zodat IT daadwerkelijk toegevoegde waarde oplevert. Leupen is de opvolger van Geert Degezelle. Degezelle keert terug naar België om aan de slag te gaan als CEO bij een Managed IT-provider.

De huidige digitalisering vraagt om meer ondersteuning vanuit IT-dienstverleners. De markt heeft behoefte aan strategische partners die over verschillende silo’s heen mee kunnen denken. Leupen wil in deze behoefte voorzien door samenwerking binnen de Proximus Groep, waar Telindus deel van uitmaakt, verder te optimaliseren. Ook legt hij de focus op de bouw van de waardestromen binnen de organisatie zodat Telindus kan groeien, versnellen en innoveren, samen met haar klanten.

Vijftien jaar ervaring

Joris Leupen is al vijftien jaar werkzaam bij Telindus in zowel commerciële, operationele en strategische managementfuncties. Zo was hij onder andere Manager Sales, Director Technical Operations en Director of Managed Services. Hij was nauw betrokken bij de integratie tussen Proximus en Telindus en de samenvoeging van Telindus en ISIT. Ook begeleidde hij de overname die Telindus recent heeft gedaan van ION-IP en was hij betrokken bij de overnames van Umbrio en Codit. Vanuit zijn meest recente rol als Director Strategy & Solutions was Leupen ook medeverantwoordelijk voor het strategisch plan van de organisatie. Dit plan heeft de afgelopen drie jaar geleid tot een groei van de onderneming. Een mooie bevestiging dat de kennis en visie van Leupen bijdragen aan de positieve ontwikkeling van Telindus.

Strategisch partner

Joris Leupen over zijn nieuwe functie: “De weg die wij drie jaar geleden zijn ingeslagen, leek toentertijd erg ambitieus. De realiteit is dat we onze ambities wel degelijk hebben waargemaakt en ons hebben ontwikkeld van IT system integrator naar IT managed services provider. Onze diensten op het gebied van security en cloud zijn uitgebreid en diverse IT-platformdiensten zijn gelanceerd. Het bedrijf is gegroeid en ook de NPS is verhoogd naar 29,5. Het is gelukt om de strategie tot uitvoering te brengen en daar ben ik erg trots op. De komende periode zullen wij onze ambities verder aanscherpen en de klant nog meer centraal zetten. Met de huidige snelheid van technologische ontwikkelingen is het belangrijk om voor klanten de balans te vinden tussen de dagelijkse praktijk en de toekomst. Als strategisch partner is ons doel om de klant op een goede en veilige manier, in het juiste tempo, te ondersteunen in hun digitale transformatie.”

Joris Leupen_Managing Director Telindus
Joris Leupen