IGM Resins legt fundament voor groeiambities met Managed SD-WAN

15 apr 2020

Om alle vestigingen wereldwijd met elkaar te verbinden via een hoogwaardig WAN heeft IGM Resins een Managed SD-WAN (Software Defined Wide Area Networking) overeenkomst gesloten met Telindus. IGM Resins, specialist in de ontwikkeling, productie en levering van oplossingen aan de wereldwijde UV-inkt- en coatingindustrie, is hiermee verzekerd van een veilige, toekomstbestendige en kostenefficiënte netwerkomgeving.

Wereldwijd WAN

IGM Resins heeft stevige groeiambities geformuleerd. Om dit te realiseren is op vele aspecten van de bedrijfsvoering een professionaliseringsslag ingezet, ook op het gebied van IT. Anco Hoekstra, Global IT Director bij IGM Resins, constateerde dat door de snelle groei van de onderneming een wildgroei aan hardware en software was ontstaan. Vooral de netwerkapparatuur was verouderd en dringend aan vervanging toe. “Het vernieuwen en aanleggen van een wereldwijd WAN had prioriteit. Hiermee leggen we immers de basis voor stabiliteit en veiligheid van kritische bedrijfsapplicaties. Maar zelf beschikken wij slechts over een compacte IT-afdeling. Het zou dan ook lastig zijn zelf een dergelijk global WAN te monitoren en beheren.” In samenwerking met Telindus kwam Hoekstra tot de conclusie dat een Managed SD-WAN oplossing bij uitstek geschikt is voor IGM Resins met zijn hoge netwerkeisen en verspreide locaties.

Flexibel en wendbaar

SD-WAN maakt het mogelijk veel netwerkbeheertaken te automatiseren, waardoor de beheerinspanning drastisch afneemt en de IT-compliance gewaarborgd blijft. Daarnaast is het voor IGM Resins van belang dat zij snel nieuwe vestigingen kan aansluiten met SD-WAN, iets wat past bij de groeiplannen. En ten slotte heeft het bedrijf veel profijt van de mogelijkheid prioritering aan te brengen in applicaties en dataverkeer. “Met de Managed SD-WAN-oplossing van Telindus zijn wij in staat op een verantwoorde en veilige manier onze groei te realiseren, waarbij we als organisatie flexibel en wendbaar blijven”, aldus Hoekstra.

Groeiambities

Joris Leupen, Managing Director bij Telindus: “IGM Resins heeft stevige groeidoelstellingen geformuleerd en dat betekent dat het bedrijf snel moet kunnen opschalen in performance en capaciteit. Dat kan uitstekend met SD-WAN. We zijn dan ook trots op het feit dat we met onze Managed SD-WAN-oplossing een wereldwijd concern als IGM Resins kunnen helpen in hun snelle business groei, door te voorzien in een veilige en stabiele netwerkomgeving. SD-WAN is de netwerktechnologie van de toekomst die vooral het beheer een stuk eenvoudiger maakt. Met Managed SD-WAN neemt Telindus alle zorgen omtrent het netwerk uit handen van IGM Resins, dat zich op deze manier kan focussen op de core business.”