Enterprise access: In vier stappen naar een enterprise access ready infrastructuur

Sebastian Grandjean Perrenod Comtesse auteur: Michael Stolwijk

Met de introductie van de iPad was er geen houden meer aan. De werkplek zoals we die vroeger kenden, verandert in razend tempo. Er staat een hele Y-generatie klaar die geen vragen meer stelt, maar het als vanzelfsprekend beschouwt dat alles op kantoor net zo werkt als thuis. Maar ook buiten de kantoormuren willen medewerkers niet langer gebonden zijn aan devices of beperkt worden in de toegang tot bedrijfsapplicaties.

Naast het gegeven dat deze nieuwe werkomgevingen de medewerkers tevreden stellen, biedt het ook nieuwe kansen om de dienstverlening van de organisatie te optimaliseren. Denk bijvoorbeeld aan stewardessen die tot in het vliegtuig passagiers nog kunnen aanspreken op een social media bericht, waarin de passagier aangegeven heeft jarig te zijn tijdens de vlucht. Artsen die aan het bed met een tablet direct toegang hebben tot de juiste informatie of agrarische dienstverleners die op bezoek bij een melkveehouderij direct de actuele status kunnen invoeren. Allemaal manieren om de dienstverlening naar de klant te optimaliseren en de bedrijfsvoering verder te verbeteren. Met andere woorden, organisaties worden mobiel.

Telindus heeft onderzoek gedaan onder 115 IT-beslissers naar de status van de enterprise access ready infrastructuur bij Nederlandse bedrijven. Laat u de medewerkers hun persoonlijke devices al aansluiten op het bedrijfsnetwerk? Welke maatregelen heeft u genomen om dit mogelijk te maken? Of waarom verbiedt u de toegang?

Anno 2015 is het naïef om te denken dat medewerkers geen verbinding maken met het bedrijfsnetwerk met andere middelen dan door het bedrijf beschikbaar gesteld zijn. Het is niet meer de vraag óf het gebeurt, maar hoe goed de IT-afdeling hierop voorbereid is. Daarnaast moeten organisaties zich realiseren dat deze nieuwe manier van werken niet alleen voordelen voor de werknemer biedt, maar ook voor de werkgever: van slimme gebruikers naar business value.

Aan de hand van dit whitepaper krijgt u inzicht in de actuele status, lichten we toe wat enterprise access is en laten we u zien welke vier stappen nodig zijn om uw IT-infrastructuur enterpise access ready te maken. Zo bent u klaar voor het heden en voorbereid op de toekomst. Een toekomst waarin enterprise mobility centraal staat. En dat gaat verder dan het al dan niet faciliteren van een draadloos netwerk.

Lees hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan in onze Privacy Statement.

Download