Het Cloud Effect: van het kastje naar de cloud?

Dit evenement heeft inmiddels plaatsgevonden. U kunt zich dan ook niet meer inschrijven. Houd onze website in de gaten voor diverse evenementen of meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste evenementen.

Digitalisering heeft een grote impact op de huidige businessmodellen van organisaties. Gedreven door de behoefte om snel in te kunnen spelen op de wensen van de business en de belofte van kostenbesparingen, zien veel organisaties cloud-technologie als het middel om snel resultaat te behalen. Maar is dit wel zo? Helpt cloud-technologie per definitie iedere organisatie vooruit? Het antwoord is nee. Zonder een doordachte strategie kunnen beslissingen die u nu neemt over een aantal jaar alsnog verkeerd uitpakken.

Strategische disruptie

Bedrijven die aan de vooravond staan van een transformatie, realiseren zich dat IT de katalysator is voor verandering en groei. Menno Lanting, spreker, strateeg & innovator op het gebied van digitaal leiderschap, opent de middag met een prikkelende presentatie over disruptie: zijn bedrijven eigenlijk wel klaar voor ingrijpende vernieuwingen?

Wie ‘IT’ zegt moet ook aaS zeggen

Om eenvoudig en snel nieuwe diensten uit te rollen en de wensen van de business te vertalen naar innovatieve IT-diensten, is IT as a Service (ITaaS) onmisbaar. Een doordachte cloud-strategie speelt hierin een sleutelrol, maar heeft u de exacte impact wel op het vizier? Wat betekent de inzet van cloud voor uw technologie, processen en mensen? Vragen die vaak niet gesteld worden, terwijl de antwoorden cruciaal zijn om het succes van cloud-technologie te kunnen bepalen.

Programma

11.00 – 11.45 uur – Keynote: De disruptie paradox, in 5 stappen naar echte vernieuwing

Win boek Disruptie ParadoxDat de wereld verandert en dat dat razendsnel gaat, dat weten we nu wel. Dat het roer om moet, is bij menigeen doorgedrongen. Disruptie is dan ook het nieuwste toverwoord, met disrupt or be disrupted als credo. Maar de prangende vraag is: hoe pakken we het aan? In hun streven om businessmodel, producten en diensten ingrijpend te vernieuwen gaan veel organisaties namelijk voorbij aan de vraag of de organisatie überhaupt klaar is voor een dergelijke beweging. Menno geeft een nuchtere kijk op disruptie en geeft een paar voorbeelden van aansprekende cases en praktische modellen.

Door Menno Lanting, spreker, strateeg & innovator op het gebied van digitaal leiderschap

11.45 – 12.30 uur – Wat zijn de randvoorwaarden om cloud op de juiste manier in te zetten?

Aan de hand van praktijkvoorbeelden laten wij u zien welke zaken u op orde dient te hebben om van cloud-technieken een succes te maken. Cloud wordt gezien als disruptieve technologie. Gaan we nog in ons eigen datacenter investeren of brengen we onze IT-infrastructuren naar de cloud? Laten we eerst een stap terug doen: wat zijn eigenlijk de randvoorwaarden om cloud op de juiste manier in te zetten?

Door Eric Otten, Cloud/ITaaS Architect bij Telindus

12.30 – 13.15 uur Lunch

13.15 – 13.45 uur – Klant aan het woord: Hogeschool Windesheim.
Gebruik cloud-technologie voor uitrollen virtuele lab-omgevingen

Harm de Haan, interviewt Pieter Gerritse, over zijn ervaringen met het opzetten van een self service portal. Windesheim heeft door middel van virtuele cloud labs haar ICT-studenten een afgeschermde, eigen set servers en netwerken gegeven: project Skylab. Er wordt besproken hoe automation en orchestration zijn toegepast om dit project te realiseren. Wat waren de uitdagingen en best practices?

Door Pieter Gerritse, Docent Infrastructure Design & Security bij Windesheim &
Harm de Haan, Digitization Evangelist bij Telindus

13.45 – 14.15 uur – De  noodzaak van een cloud management platform

Om u een idee te geven hoe u uw eigen IT-omgeving op een goede manier kunt verbinden met publieke diensten, laten wij de noodzaak en het gemak van een cloud management platform zien voor het aanbieden van IT as a Service.

Door Marc Samsom, Manager Datacenter and Cloud Architecture bij Cisco

14.15 – 15.30 uur Wrap-up en borrel

Wij nodigen u uit op om zelf ook eens disruptief te acteren en uw reguliere dagritme te onderbreken voor ons event. Aan de hand van praktische presentaties, inspirerende sprekers en prikkelende voorbeelden laten wij u graag zien welke stappen u vandaag nog kunt zetten om, wanneer de tijd daar is, het roer volledig om te gooien. Aan het eind van deze middag weet u precies waar u moet beginnen en kunt u met een gerust hart bouwen aan uw strategie.

Locatie: Inn Style, Maarssen

Inschrijven

Infographics


Eric Otten

Meer weten?

Neem contact op met onze Datacenter Specialist Eric Otten.


Whitepaper