Cisco en Telindus ontwikkelen Telindus Managed SD-WAN

8 jul 2019

Telindus lanceert de eerste dienst van Telindus Connect Platforms op basis van Cisco technologie. Telindus Managed SD-WAN helpt organisaties grip te krijgen op een gecompliceerd hybride netwerk en de veiligheid van het netwerk te waarborgen. De vraag hiernaar is groot, blijkt uit onderzoek onder IT-beslissers die bekend zijn met SD-WAN. Maar liefst 67 procent geeft aan positief te staan tegenover het afnemen van SD-WAN als dienst. Belangrijke redenen hiervoor zijn het inzichtelijk hebben van kosten (88%) en het hebben van een strategisch partner die hen bijstaat bij moeilijke SD-WAN-vraagstukken (87%). Ook zegt een groot deel van de respondenten dat de implementatie van een Managed SD-WAN een voordeel biedt, omdat zij te weinig resources beschikbaar hebben (77%).

Cisco en Telindus: een krachtige samenwerking

Telindus Managed SD-WAN is een oplossing die organisaties de regie geeft over de flow van data en communicatie door de netwerken. De voordelen zijn daarnaast de snelle implementatie en de tijd die beschikbaar komt voor bijvoorbeeld innovatie aan de zijde van de klant. 82 procent van de IT-beslissers geeft aan positief tegenover Managed SD-WAN te staan, zodat er gefocust kan worden op de lange termijndoelstellingen en innovatie. De combinatie van Cisco en Telindus geeft de klant hier toegang toe. De state-of-the-art technologie van Cisco en de zeer hoogwaardige kennis van Telindus maken deze gezamenlijke aanpak zo krachtig.

Edwin Prinsen, Managing Director van Cisco Nederland: “Steeds meer organisaties zijn op dit moment bezig met de vernieuwing van hun WAN en overwegen over te stappen. Als marktleider op het gebied van IT en netwerken zijn we als Cisco altijd op zoek naar de beste manier om klanten bij te staan in de digitale transformatie. Door deze dienst met Telindus te lanceren, bundelen we onze unieke krachten en profiteert de eindgebruiker van de meest innovatieve oplossing.”

Joris Leupen, Managing Director van Telindus Nederland: “Ik ben trots om de eerste dienst die we lanceren in samenwerking met Cisco bekend te maken. Met Managed SD-WAN voorzien we direct in een grote marktbehoefte. SD-WAN geeft IT-mensen betere controle over en grip op hun netwerkomgeving. Het beheer van hun WAN wordt hiermee een stuk eenvoudiger waardoor zij bijvoorbeeld snel kunnen opschalen. Ook de monitoring van de prestaties en de beveiliging van verschillende netwerkcomponenten krijgen een impuls. De kracht van de gebundelde kennis en ervaring van Cisco en Telindus stelt ons in staat op integrale wijze de beste oplossingen te bieden voor de optimalisatie van het WAN.”

Het online kennisplatform Together in IT is ontstaan uit de gezamenlijke missie van Telindus en Cisco om het hoogste niveau partnership te bieden aan hun klanten. Meer weten over Telindus Managed SD-WAN of Together in IT? Bekijk de video en download het E-book.