Blog

Cloud

Laat de cloud voor je werken

28 sep 2020

De cloud heeft een vaste positie verworven in de technologische infrastructuur van nagenoeg iedere organisatie. De cloud zorgt er immers voor dat je als organisatie flexibel en wendbaar ben. Zeker nu de economische omstandigheden op zijn minst onzeker zijn te noemen, moet je snel kunnen schakelen. Wie nu ook snel schakelen zijn de leveranciers van bedrijfsapplicaties, zoals ERP en CRM. Zij ontwikkelen meer oplossingen op basis van de cloud first gedachte en sommige zijn zelfs overgestapt naar cloud only. Logisch, want gebruikers van cloudapplicaties hoeven zichzelf niet meer bezig te houden met terugkerende onderhoudstaken en ook updates worden automatisch doorgevoerd. Dat scheelt veel tijd en geld.

door

Cloud wordt volwassen

Veel organisaties hebben al kennisgemaakt met de cloud, al is het alleen maar vanwege het feit dat de kantoorautomatisering naar de cloud verhuisd is. De populariteit van bijvoorbeeld Office 365 is erg snel gestegen. Zo kwamen we er tijdens de intelligente lockdown achter dat ieder type organisatie, van groot tot klein, tamelijk eenvoudig de overstap kan maken naar de cloud als het gaat om applicaties die we dagelijks gebruiken. Zelfs bij banken en andere financiƫle instellingen heerst er geen taboe meer op werken in de cloud en lijkt het erop dat ze af zijn gestapt van het ontwikkelen op traditionele platformen.

Langzaam neemt de opmars van de cloud toe, maar het is de vraag of dit tempo hoog genoeg is. Ervaringscijfers uit de markt vertellen ons dat grofweg 15 procent van de organisaties momenteel gebruik maakt van cloudtechnologie en omzet in flexibiliteit en innovatie. Dan is er nog 15 procent die om welke reden dan ook blijft vasthouden aan on-premises oplossingen. De overige 70 procent migreert langzaam maar zeker naar de cloud en moet nog een oplossing zien te vinden voor de hybride omgeving die ontstaat nu on-premises en verschillende private en public cloud oplossingen naast elkaar functioneren.

Deze cijfers geven aan dat de meerderheid van de organisaties in de beginnersfase zit van de digitale transformatie. Daarnaast heeft ook de coronacrisis ervoor gezorgd dat veel ondernemingen voor een fundamentele verandering staan in de manier waarop zij zaken doen. Traditionele bedrijfsmodellen blijken niet meer van deze tijd en moeten op de schop. Maar waar start je als CEO of CIO? Hieronder deel ik twee voorbeelden waar je morgen al mee kan beginnen. Met als startpunt: de cloud.

Van stabiliteit naar flexibiliteit

In tijden van crisis komen ondernemingen die het vermogen hebben om wendbaar te zijn vaak bovendrijven. Voor wie zijn organisatie altijd heeft geoptimaliseerd voor stabiliteit zal merken dat dit juist een obstakel is. Stabiliteit staat namelijk gelijk aan gebrek aan wendbaarheid. Wanneer je niet snel genoeg kunt inspringen op een veranderde marktvraag, nemen je klanten afscheid. Met als gevolg dat je organisatie als outdated te boek te staan waardoor je imagoschade lijdt en je concurrentiepositie komt onder druk te staan. Door bijvoorbeeld een dynamische producten- en dienstencatalogus in te zetten, van waaruit gebruikers eenvoudig cloudapplicaties aan hun werkomgeving kunnen toevoegen, ben je beter in staat om direct in te spelen op de behoefte van die gebruiker.

Van een ineffectieve naar een effectieve werkwijze

Ondanks de coronacrisis staat de arbeidsmarkt nog steeds onder druk. Er is dringend behoefte aan hoog opgeleide IT-mensen en die zijn nu eenmaal schaars. Maar dit betekent niet dat we het tempo om optimaal gebruik te maken van de cloud moeten afremmen. Ik zie nog te vaak dat bestaand IT-personeel zich voornamelijk bezig houdt met het in stand houden van onder andere legacy systemen en maatwerk virtualisatieplatformen. Zo dreig je de aansluiting met nieuwe technologieĆ«n en de digitale transformatie te verliezen. Jong en nieuw talent wil niets liever – en is niets anders gewend – dan in de cloud te werken. Als je je IT-personeel op een ineffectieve wijze inzet, loop je niet alleen het risico om achter te blijven qua innovatie, maar ook dat zojuist verworven jong en nieuw talent, zich elders verder wil ontwikkelen.

Zorg ervoor dat de urgentie om optimaal gebruik te maken van de cloud aanwezig is in je organisatie. Alleen dan is het mogelijk om als organisatie flexibel te worden en te innoveren. De route naar de cloud vraagt om een gedegen plan, we schreven er al over in een andere blog. Laat de cloud voor je werken en benut de kansen die de toegenomen flexibiliteit je biedt.

Geïnteresseerd?

Neem contact op met onze specialist

geen reacties
Plaats een reactie