Cloudexpert van Telindus verlengt CISSP-certificering

Hoogst haalbare als het gaat om informatiebeveiliging

30 sep 2020
Jos Vulto door Jos Vulto

Onze cloudexpert Jos Vulto heeft zijn Certified Information Systems Security Professional (CISSP) certificering opnieuw behaald. De CISSP is het hoogst haalbare als het gaat om informatiebeveiliging. Het is gebaseerd op kennis én ervaring van informatiebeveiliging.

Om dit certificaat te behalen moest Jos destijds een drie uur durend examen afleggen waarin 100 tot 150 vragen worden gesteld. Hiervan moet minimaal 75% goed beantwoord zijn. Het examen gaat over acht domeinen van informatiebeveiliging, van security- en risicomanagement tot (fysiek) toegangsbeheer en veilige softwareontwikkeling.

Twaalf jaar geleden behaalde Jos al zijn CISSP-badge, maar omdat het elke drie jaar verlengd moet worden was hij deze maand weer aan de beurt, en is hij opnieuw gecertificeerd. Voor de verlenging van het certificaat moeten CPE (Continuing Professional Education) punten gehaald worden. In de praktijk betekent dit dat je moet aantonen bezig te zijn met security, op één of enkele van de acht domeinen. Deze terugkerende toetsen zorgen ervoor dat het kennisniveau op peil gehouden wordt, en de nieuwste ontwikkelingen bij Jos bekend zijn.

Aan kennis over informatiebeveiliging geen gebrek bij het IT as a Service team! Wil jij weten hoe jouw data veilig opgeslagen kan worden in de cloud? Jos Vulto kan helpen. Neem vrijblijvend contact met hem op.

Stuur een e-mail naar Jos