Cloud in het nieuws

Alle actualiteiten op gebied van cloud

Onepagers en whitepapers over cloud

Publieke cloud en BIOWhitepaper: Hoe zorg je dat jouw publieke cloud voldoet aan de BIO?

Speciaal voor gemeenten die werken of experimenteren met een publieke cloud, zoals Microsoft Azure, hebben we dit whitepaper geschreven. Het laat je zien hoe je de cloudomgeving laat voldoen aan de BIO en geeft je 6 praktische tips. Bekijk het hier.

 

gemoedrust onepagerOnepager: overzicht en grip op de cloud

In ons nieuwe onepager is onze dienst samengevat op één pagina. In dit onepager lees je hoe wij overzicht, inzicht, grip en uiteindelijk gemoedsrust in jouw cloudomgeving creëren. Download hem gratis en zonder het invullen van gegevens.

Nieuws over cloud

beveiliging cloudMoeilijk om zekerheid te krijgen over de veiligheid van clouddiensten

11 september 2020 – Cloudproviders geven beloftes, certificaten en indrukwekkende rapporten om aan te tonen dat de beveiliging goed zit. Voor afnemers is het niet makkelijk te bepalen wat deze verklaringen waard zijn. Lees meer.

publieke cloud iaas groeitIaaS Publieke Cloud Services markt groeit

27 augustus 2020 – Volgens onderzoek van Gartner is de wereldwijde IaaS publieke cloud markt met meer dan 37% procent gegroeid in 2020. Deze groei zal niet snel wederkeren. Lees meer.

 

public cloud blijft groeien2020 wordt een goed jaar voor publieke cloud

12 augustus 2020 – De coronacrisis zorgde bij veel organisaties voor uitdagingen, maar door zijn flexibiliteit deed de cloud precies wat het moest doen: het beantwoordde de toegenomen vraag.
Lees hier het volledige nieuwsbericht.

Webinar over cloud

Donderdag 24 september 2020, 13:00 –  13:30

webinarHeb jij al gemoedrust in de cloud?

Sommige organisaties zijn aan het experimenteren met cloud, de ander bevindt zich al in een meer volwassen fase. Veel organisaties proberen een cloudomgeving op te zetten, maar slaagt er (nog) niet in. Wat kun je doen? Leer er meer over in dit webinar.

Blogs over cloud

bio overheidCloud en BIO

Overheidsinstanties moeten op 1 januari 2021 kunnen aantonen dat ze voldoen aan de BIO. In dit eerste blog, uit een reeks van 3, onderzoekt Jos Vulto de maatregelen die gemeenten moeten nemen om met de cloudomgeving BIO-compliant te zijn. Lees het hier.

 

Cloud wildgroeiHoe ga je om met cloud wildgroei?

Het gebruik van cloud naast de huidige IT-omgeving biedt vele voordelen, zoals flexibiliteit en schaalbaarheid. Er wordt vaak vergeten dat het toevoegen van cloud de ook complexiteit met zich meebrengt. Wat kun je doen tegen cloud wildgroei? Lees meer.

IT as a Service

IT moet zijn als water uit de kraan, op het moment dat je het nodig hebt is het er. Je maakt je er geen zorgen over en vraagt je niet af hoe ons water drinkbaar wordt gemaakt. Heb je het water niet meer nodig, dan draai je de kraan dicht. IT zou precies zo moeten zijn, een utiliteit. Klinkt simpel, de praktijk voelt anders: De business vraagt steeds meer IT van je, toch blijft je budget gelijk. Je wilt graag innoveren terwijl al je capaciteit noodzakelijk is om je IT in de lucht te houden. Cloud is de hype voorbij, alleen hoe zet je het in?

Terug naar IT as a Service

Contact een van onze experts