Onderzoeksrapport: Sovereign cloud maakt data toegankelijk en beschikbaar

… en versterkt security en compliance

Onderzoeksrapport: Sovereign cloud maakt data toegankelijk en beschikbaar

Organisaties maken zich zorgen over de betrouwbaarheid van de public cloud. Is deze wel veilig genoeg? Voldoen we aan alle wet- en regelgeving? En kunnen we de toegankelijkheid en beschikbaarheid van data waarborgen? Uit onderzoek van Telindus, gehouden onder 153 directieleden en managers met een IT-achtergrond, blijkt dat bijna een derde van hen ervoor heeft gezorgd dat data gelokaliseerd in de cloud is opgeslagen. Deze opslag vindt veelal plaats binnen de Europese Unie om aan strenge wet- en regelgeving te voldoen. De beweging naar gelokaliseerde cloudopslag is niet voor niets ontstaan. Public cloud serviceproviders zoals Google, AWS en Microsoft Azure leveren oplossingen die niet toereikend om data altijd te beschermen tegen verregaande Amerikaanse wetgeving.

Dataveiligheid in de cloud
De sovereign cloud is een mogelijke oplossingsrichting die voorziet in dataveiligheid in de cloud. Sovereign cloud is een cloudservice die geheel wordt beheerd binnen een bepaald geografisch of politiek gebied, zoals een land of de Europese Unie, en die in overeenstemming is met de lokale wetten en regelgeving. De voordelen van sovereign cloud moeten nog doordringen bij veel organisaties. Dit rapport is dan ook een aanzet om dataveiligheid in de cloud verder te verbeteren.

In dit rapport staan we stil bij:

  • Dataveiligheid in de cloud
  • Hoe je je gevoelige data buiten het zicht van de Amerikaanse overheid houdt
  • Wat de uitdagingen zijn voor verschillende typen data
  • Wat de verdere voordelen van deze nieuwe cloudoplossing zijn

Dé kennispartner voor sovereign cloud

Telindus is dé kennispartner voor sovereign cloud. In een leidende samenwerking met Microsoft zijn wij één van de eerste partijen in Nederland die de sovereign cloud adviseren, implementeren en beheren voor onze klanten.

Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Blijf up to date! Meld je aan voor onze nieuwsbrief.