Blog

Managed Services Services

In én aan een IT-systeem werken: maak je keuze

2019 is wederom een jaar waarbij we onze rechten als burger mogen uitoefenen. In de eerste helft van het jaar mag ik maar liefst driemaal naar de bibliotheek bij mij om de hoek om op een groot vel een klein vakje rood te kleuren. Stemmen is het maken van een keuze, ook al is er maar één, maar ik mag het helemaal zelf bepalen. Bij een IT-systeem blijkt dit nog niet zo gemakkelijk. In deze blog vertel ik waarom keuzes maken op IT-gebied prettiger is wanneer je een strategisch partner hebt.

lees meer geen reacties

Carrière routeplanning: kies je voor de reis of de bestemming

Zo rond de zomervakantieperiode neemt de normale werkdruk enigszins af en ontstaat er tijd voor andere zaken. Enerzijds biedt dit de ruimte om interne projecten weer de nodige extra aandacht te geven en anderzijds is dit uiteraard hét moment om zelf ook even vrij te nemen. Iedereen vult deze vrije tijd op zijn of haar eigen manier in. Zelf kies ik graag voor een gezinsvakantie, waarbij we het liefst samen zeilen. Voor mijn vrouw en kinderen is dit vooral leuk omdat we constant op nieuwe plekken komen en veel buiten zijn. Voor mij geldt dit natuurlijk ook, maar daarnaast is zeilen voor mij ook een manier om even stil te staan bij de afgelopen periode en weer vooruit te kijken. Op het water is weinig afleiding en is er tijd te kijken naar de overeenkomsten van het zeilen en mijn werk bij Telindus. Ik vertel je graag meer over mijn afgelopen jaar en carriére routeplanning in deze blog.

lees meer geen reacties
Datacenter

Hoe ga je om met cloud wildgroei?

Cloudgebruik neemt toe. Neem een willekeurig cloudonderzoek van Gartner, IDC of Forrester en dit wordt bevestigd. De wereldwijde public cloud services-markt zal volgens Gartner met 17,3 procent groeien in 2019. Gebruik van cloud naast de huidige IT-omgeving biedt vele voordelen, zoals flexibiliteit en schaalbaarheid. Er wordt echter vaak vergeten dat het toevoegen van cloud de nodige complexiteit met zich meebrengt. Hoe zit dit en wat kun je tegen cloud wildgroei doen? Ik bespreek het in deze blog.

lees meer geen reacties
Security

Controle over IT in de zorg: een hele zorg minder

Talloze nieuwe ontwikkelingen in de zorgsector hebben een belangrijke IT-component. Innovaties zoals mHealth, eHealth, machine learning en data science leggen dan ook een grote druk op de IT-infrastructuur. Verdergaande samenwerking binnen en tussen instellingen leidt er tevens toe dat informatie eenvoudig uitgewisseld moet kunnen worden, niet in de laatste plaats met de patiënt. Dat vraagt ook om aandacht voor security en privacy. Het is voor zorginstellingen dus van belang een balans te vinden tussen een strakke regie op deze IT-omgeving en een flexibele grondhouding zodat de geschetste innovaties rendement gaan opleveren. Lees mijn blog en krijg controle over IT in de zorg.

lees meer geen reacties
Access

Open netwerken: hoe moeilijk kan je het maken?

Enterprise netwerken hebben als doel om applicaties en de gebruikers daarvan met elkaar te verbinden op een snelle en veilige manier. In het verleden was duidelijk wie zich waar begaf. De eindgebruiker zat in een kantoorpand en de applicaties in een (redundant) datacenter. Als de eindgebruiker op het internet wilde, werd dit als een connectiviteitservice door het datacenter veilig aangeboden. Daar waar de eindgebruiker voorheen een vaste verbinding had en het netwerk eigenlijk open was, is dit met de intrede van wifi en VPN-toegang een stuk complexer geworden. In deze blog ga ik dieper in op de oorzaak van de complexiteit en bied ik handvatten om hiermee om te gaan.

lees meer geen reacties
Managed Services

Drie redenen waarom feedback een cadeautje is voor een IT-organisatie

Menig boek is al geschreven over de kracht van feedback en ook Telindus heeft het geven van feedback verankerd in de organisatie. Een goed voorbeeld hiervan zijn de resultaten van het Giarte Outsourcing Performance onderzoek die onlangs bekend zijn gemaakt. Voor ons een mooi moment om stil te staan bij de waardering die klanten hebben voor de organisatie. En ondanks dat de resultaten geen verrassende elementen bevatten, inspireerde het mij om na te denken over wat een IT-organisatie heeft aan feedback. In deze blog deel ik drie redenen waarom feedback door organisaties als een cadeautje beschouwd moet worden.

lees meer geen reacties
Managed Services

Service Manager cruciaal voor succesvol Customer Experience Management

Steeds vaker horen we de term Customer Experience Management rondzingen in organisaties. Hoewel Customer Experience Management door de gehele organisatie omarmd moet worden en iedere medewerker een belangrijke aandeel hierin heeft, vervult de Service Manager een zeer kritische rol. Hij is in staat de optimale klantbeleving te creëren waarmee de NPS (Net Promoter Score) aanzienlijk verhoogd kan worden. En dat is exact wat je als dienstverlener voor ogen hebt.

lees meer 1 reactie
Security

Threat intelligence-oplossingen in dreigingslandschap security

Uit mijn vorige blog bleek dat het dreigingslandschap voor Nederland niet fundamenteel veranderd is volgens het Cybersecuritybeeld. Maar dat de diversiteit toeneemt, is duidelijk te zien. Dit betekent dat de securityproducten en –diensten telkens moeten meebewegen om effectief te blijven. De effectiviteit van verschillende securityproducten en -diensten worden in sterke mate bepaald door de kwaliteit van de toegepaste threat intelligence-oplossing. Het voordeel van het werken met ‘Proven Technology’ is dat de geïntegreerde threat intelligence-bronnen dynamisch zijn ingericht zodat deze samen met het dreigingslandschap meebewegen. Hierdoor worden de meest relevante dreigingen van dat moment automatisch herkend en opgevangen vanuit de securityproducten zelf. In deze blog ga ik hier dieper op in.

lees meer geen reacties
Connectivity

‘Keeping the lights on’: beveiliging van kritieke infrastructuren

Beveiliging van de kritieke infrastructuren is essentieel om de Nederlandse samenleving te laten functioneren. Tot de kritieke infrastructuren behoren voorzieningen die noodzakelijk zijn voor het behoud van de economische welvaart en de nationale veiligheid. Denk hierbij aan elektriciteit, internet toegang, betalingsverkeer en drinkwater. Als bijvoorbeeld de elektriciteit uitvalt vanwege een hackaanval dan ligt Nederland plat.

lees meer geen reacties
Datacenter Security

Gemoedsrust in de cloud: Hoe waarborg je de veiligheid van een dynamische cloud-omgeving?

“In de cloud is het altijd goedkoper”. Een statement dat we vaak horen. Het is echter de vraag of dit wordt waargemaakt. “Is mijn cloud wel veilig?” Ook een veel gestelde vraag, helaas zonder simpel antwoord. Twee zaken die veel (toekomstige) cloudgebruikers bezighouden. Hoe fijn zou het zijn als je met een gerust hart kunt zeggen dat je cloud-omgeving veilig en kostenefficiënt is? Deze problematiek raakt bij veel organisaties een gevoelige snaar. Is het mogelijk, een combinatie van gemoedsrust en cloud?

lees meer geen reacties

Relevant blijven als IT-organisatie: hoe doet Telindus dat?

Telindus zet zich voortdurend in om als organisatie relevant te zijn én te blijven. Dat is in mijn eerdere blogs al naar voren gekomen. Nu de IT-markt zo in beweging is en nieuwe techbedrijven de markt betreden, is dit van essentieel belang. Toch merk ik dat veel organisaties met dit vraagstuk worstelen: hoe blijf je relevant? Hoe zorg je dat je de juiste kennis in huis hebt? En waar vind ik een strategisch partner die deze uitdaging op juiste waarde kan inschatten? In deze blog neem ik je graag mee in de praktijk van Telindus en hoop ik je te inspireren om als organisatie te accelereren.

lees meer geen reacties
Laden...